lördag 24 maj 2014

Golv!


Vi har kommit överens om golv i hallen och köket nu. Det blir vinylgolvet Tarkett Starfloor Click i färgen Smoked Oak Brown. Se bilden nedan som jag lånat från tarkett.se.

Fotovägg i hallen?

Köket kom i veckan och ikväll ska vi börja montera stommar! Nu längtar jag riktigt mycket tills nya köket och hallen är klar. :-)

Funderar på nischen i hallen och är inne på att tapetsera med en snygg fotovägg där inne. Kollat på sidan www.happywall.se och hittat de här fina tapeterna. Priset är 380 kr/m2. Det blir 1400-2300 kr beroende på hur stor del av nischen vi väljer att tapetsera.













måndag 12 maj 2014

New shoes

Skulle vilja ha nya skor. Här exempel på några sneakers från Deichmann.
 






söndag 11 maj 2014

Fina lampor

Kanske till hall eller kök?
Lampor från bl a www.schoolhouseelectric.com, www.lightinthebox.com och www.lampan.se.













Köksuppdateringar

Var nyss och hämtade ut nya blandaren från Nivito. Den är jättefin! :-) Hämtade också ut den lilla borrmaskinen från Bosch som jag beställde tidigare.

Vi har även bestämt vilken av hantverkarna vi ska anlita så vi ska meddela alla inblandade imorgon.

Diskmaskinen blev en Cylinda Sverigedisken-1 i rostfritt från El-Giganten. Den är beställd idag och ska komma den 20/5, samma datum som IKEA-köket förväntas komma.

Jag och mamma var på IKEA i lördags och jag köpte bland annat 3 knivar (SLITBAR), ett källsorterings-set och ett klädskåp ANEBODA till Elise.

Har tjuvstartat lite med tömningen av köket och inser att jag har ett helt berg med kokböcker som jag inte har någonstans att ha. Måste nog rensa lite i bokhyllan i hobby/datarummet så jag får plats med några kokböcker där. Tänkte ha mina mest använda kokböcker i de öppna hyllorna i köket.

lördag 3 maj 2014

Tarkett vinylplankor

Vi har precis varit på Colorama och tittat på golv. De hade tyvärr inga Pergogolv hemma men vi tittade på Tarketts vinylgolv som också är väldigt snygga. Vi fick låna hem ett golvprov med de två färgerna vi funderade på. Båda färgerna har sin charm men det kändes som att det färgmässigt varmare golvet funkar bättre ihop med våra ekmöbler och ekparketten i vardagsrummet som ju angränsar till hallen. Men det gråaktiga golvet är ju också otroligt fint så det är svårt att välja...

PS. Nu har vi fått in den första offerten på hela köksbygget, i offerten är det räknat med att det enda vi gör själva är att montera skåp och måla väggar.

Det lutar åt det vänstra i brun ek.
Bilden ovan är tagen med min värdelösa mobilkamera så färgerna på fotot säger inte så mycket.

Starfloor Click Smoked oak, Brown
Starfloor Click Smoked oak, Dark grey

Shop-a-holic?

Beställde några grejer från H&M Home som jag funderat på länge, blev nya mattor i hallen, nytt lakan till vår säng och lite grejer till köket.

Dörrmatta

Matta till hallen

Stolsdynor till köksstolarna

Grytlappar

Kökshandduk

Kökshandduk

Kökshandduk

Dra-på-lakan

Servetter

Servetter

Disktrasa

Disktrasa

fredag 2 maj 2014

Paris i mitt hjärta


Ibland längtar jag tillbaka till Paris. Någon gång ska jag åka tillbaka...
 
Uppe i Eiffeltornet.

Metro utanför Louvren.
En av Paris många gallerior.

På väg upp i Sacré Coeur. 300 trappsteg.

Underbar utsikt från Sacré Coeur.



Kvällsutsikt från det hotellrum vi bodde i.