torsdag 18 september 2008

Inskolning på dagis och ny bil

Jag har varit lite dålig på att blogga på sista tiden, så jag tänkte försöka hinna med ett litet inlägg nu. Jag har precis varit och lämnat av lillan på dagis. Hon ska vara där till klockan 14 idag så jag får några timmar för mig själv nu, så skönt! Det går faktiskt riktigt bra på dagis, hon har inte gråtit nånting och verkar tycka att det är jättekul. Jag går bara och väntar på ett riktigt bakslag, för så här lätt kan det ju inte gå....

Jag ska laga mig lite lunch på ett tag och se ett avsnitt av Jericho, jag är halvvägs igenom första säsongen nu. Den är väl så där, känns inte särskilt trovärdig, men det är iallafall lättsam underhållning och det passar mig utmärkt för tillfället. Det är många serier man måste hinna se! :-)

I helgen ska jag hinna med att övningsköra lite med pappa, så jag får det där förgrymmade körkortet nån gång, jag är så less på att åka buss, tigga om skjuts eller promenera överallt jag ska. Vilken frihet med körkort! Och sen har vi ju köpt oss en ny bil! Eller ny och ny, den är från 2004, men det känns väldigt nytt för oss iallafall. Det kommer bli en stor skillnad från min sambos nuvarande bil som är från 1989 eller nåt sånt. Bilen vi köpt är en silverfärgad Saab 9-3 och min sambo ska åka och hämta den imorgon. Åh vad kul med en ny fin bil!

Imorgon är Elise sista dag för inskolning på dagis, och då ska Peter vara med henne och jag ska jobba! Åh vad det känns konstigt att komma tillbaka när man varit borta så länge...

Nu ska jag gå och steka plättar (eller pannkakor som ni i söder säger...)

tisdag 9 september 2008

Fin keramik från Minh

Minh - Made in Vietnam, har en hel del fina saker till bra priser, de är dessutom rättvisemärkta. Jag tycker speciellt om deras porslin, det blir nog att inhandla tekoppar och tekanna därifrån så småningom.

fredag 5 september 2008

Fina tyger


Titta vilka nya fina tyger de fått in på Stoff och Stil. Det är nästan så man får lite julkänslor...

På måndag börjar inskolningen på dagis för lillan, det känns lite läskigt och spännande på samma gång. Jag vet ju hur jobbigt det kan vara i början eftersom jag har en syrra som är 14 år yngre än mig, hon tyckte inte att dagis var så roligt i början, fast så småningom trivdes hon också. Jag hoppas att min lilla Elise ska trivas, men det är så mycket man oroar sig för när man ska lämna bort henne och låta nån annan ha ansvaret hela dagarna. Man är väl lite av en hönsmamma ibland.

Jag har beställt några nya kläder från H&M till Elise och några plagg till mig själv. Sakerna är skickade och jag hade hoppats på att de skulle hinna komma den här veckan, men men jag får väl vänta till nästa vecka då.

I tisdags hälsade jag på hos mitt jobb, och det känns faktiskt helt okej att komma tillbaka, nästan lite roligt t o m, känns bra att få lite rutiner igen och lite mer pengar att röra sig med. Att vara hemma hela dagarna kan bli lite långtråkigt, särskilt när man inte har körkort ännu.

tisdag 2 september 2008

Nymålat!

Byrån där lillan har sina kläder är nu äntligen målad! Det krävdes några lager färg men visst blev den fin! Handtagen spraymålade jag svarta, de var tidigare mässingsfärgade, jag tyckte att de blev mycket finare svarta.

Jag målade även ljushållaren till hennes dopljus vit och skrev hennes namn på de tre sidorna.
Balettskorna fotade jag bara för att de är så fina.

Åh, vad jag vill ha en ny kamera, det är så svårt att ta bra bilder med vår nuvande kamera. Grr!