torsdag 28 augusti 2008

Canon EOS 1000D

Min blivande kamera kanske?
Bilder från Cyberphoto.se

Jag är ju på jakt efter en digital systemkamera som ska inhandlas så snart jag har råd, vilket tyvärr inte är just nu iallafall... Men jag har spanat in den här kameran från Canon, en EOS 1000D med objektivet EF-S 18-55/3,5-5,6 IS. Den har 10,1 Mpix och kostar 5490 kr. Just nu ingår även ett 4GB minne och kortläsare i priset. Den verkar ta riktigt bra bilder, titta själva på Cyberphoto.

onsdag 27 augusti 2008

Nähä

Nähä, då har man fortfarande inget körkort. Fan, det är otroligt surt. Jag tyckte att jag körde helt okej fastän jag var lite nervös, därför känns det extra jobbigt att kugga. Anledningen till att jag blev underkänd var främst "otydliga placeringar på vägen och onödiga stopp". Det känns väl säkert bättre på en stund, det är bara att ta nya tag, men just nu känner jag mig bara så arg och ledsen. Skit skit skit!!! :-(

Inredningsdetaljer från Nordljus

Ett kort inlägg bara. Ska strax gå och lägga mig, kl 13.00 är det uppkörning. Jag är supernervös. Håll tummarna för mig!
Visar några bilder på saker från från butiken Nordljus. De har jättefina inredningsdetaljer i sån där lantlig fransk/dansk stil som jag gillar...

/Kram Mia

onsdag 20 augusti 2008

Nya och gamla grejer

Den här fina ramen i trådslöjd fick jag av min barndomskompis Linda som varit på besök.
Hon bor i södra Sverige så vi träffas tyvärr väldigt sällan.
Min lilla syhörna i Elises rum/gästrummet.
Bordet har stått hemma hos mina föräldrar tidigare.
I helgen sov jag och Elise över där och då gav de bordet till mig. Jippi!
Så i måndags och tisdags har jag målat bordsskivan vit.

Jag har även klippt till och ramat in ett dokument jag inhandlat på Panduro. Ramarna köpte jag på Dollarstore för 20 kronor styck och har målat dem vita samt slipat kanterna för att de ska bli lite "shabby chic".

Den andra tavlan med dokumentet från Panduro. Bägge tavlorna hänger ovanför sängen i lillans rum.

Den här tallrikshyllan fick jag av mina föräldrar som köpt den på Blocket tillsammans med en del andra saker. Den hänger i lillans rum som ni kanske förstår med tanke på alla leksaker...


Har målat en liten låda som jag hittade i ett skåp hemma hos mina föräldrar.
Tryckte texten BIENVENUE på den. Lådan ska mina föräldrar få tillbaka och kommer bli förvaring för pennor.


Detta vitrinskåp är också inhandlat på Blocket och har jag fått av mina föräldrar. Det ser fint ut på håll, men detta skåp måste målas om, rengöras ordentligt, få nya knoppar etc för det är otrooooligt slarvigt målat och stinker rök. Bläää!
En jättefin kista som mina föräldrar också skänkte till mig i helgen.
Där förvarar jag nu alla mina inredningstidningar. Det är en hel del...
Det här fina "flugskyddet" eller vad det kallas fick jag också av min vän Linda, den är verkligen jättesöt!
Den ska bli fin att använda när man fikar ute på verandan nästa sommar. :-)
Imorse hade jag en körlektion kl 7.45 och det kändes faktiskt jättebra. Körlektionen i torsdags förra veckan gick riktigt dåligt, så det kändes extra bra att funkade så bra idag. Och ikväll var jag ute med pappa och övningskörde och det gick väl hyfsat, försöker köra så mycket som möjligt nu för på onsdag nästa vecka är det uppkörning.
Jag känner mig så trött ikväll, men jag ville bara visa er lite bilder på nya inköp och sånt. Nu ska jag borsta tänderna och se lite tv innan jag går och lägger mig. Får se om jag kan hålla mig vaken eller somnar i soffan...

Kram Mia

tisdag 12 augusti 2008

Spetsar och skyltar

Köpte några gamla spetsar på en antikaffär i stan igår. På kvällen fick jag användning för spetsarna då jag sydde en ny kökshandduk. Gjorde även en till skylt, "La maison est où le coeur est". Jag tycks ha fått mani på att göra skyltar...

lördag 9 augusti 2008

Lilla Elise

Lägger in två bilder på min lilla Elise när hon plockar blommor på gräsmattan. Hon har precis börjat lära sig att gå med skor på sig, så det är lite vingligt ibland.

Stars

Har gjort ett par tavlor i New England-stil, har hängt dessa i sovrummet. Ramarna köpte jag på Dollarstore för 10 kr och har målat dem vita. Tavlorna ska få en bättre placering snart men för tillfället hängde jag bara upp dem där det råkade vara spikar i väggen, slö som jag är. Har köpt två ramar till i större storlek som jag också ska göra något av snart.

Byrån/sekretären på bilden är den jag köpte på Blocket i vintras tror jag att det var, och den SKA målas vit och få nya knoppar, har bara inte fått ändan ur vagnen ännu!
Däremot har jag faktiskt äntligen klätt om stolen i sovrummet med det randiga tyget som jag köpt för ungefär 100 år sedan. Tyget har legat länge på stolen och väntat på att häftas fast, och i förra veckan när jag, mamma och syrran var på Biltema inhandlade jag en häftpistol så nu är det gjort! Om man skulle ta tag i projektet med att sy hissgardingerna i matchande tyg som också väntat lääänge. Hmm, men det blir inte ikväll iallafall.

Ett annat gammalt projekt som faktiskt avslutats i förrgår är tyllampa nummer två till barnrummet, den sydde jag klart igår, det går väldigt snabbt när man väl sätter igång.

Alla i familjen har haft ögoninflammation, men nu börjar vi äntligen vara friska. Men det har inneburit att jag inte har kunnat övningköra så mycket som jag behövt, därför har jag bokat om tiden för uppkörning, det blir den 27 augusti istället. Känns lite tråkigt att vänta två veckor till, men samtidigt tror jag inte att jag klarat det om jag skulle köra upp redan nu på torsdag så det är nog bäst så. För det är ju inte direkt gratis med uppkörning...

tisdag 5 augusti 2008

Vackra ting från Ofelias hus


Kollage med saker från Ofelias hus

På webbutiken Ofelias hus har de en hel del fint, eller hur?

söndag 3 augusti 2008

Madonna

Just det, jag höll på att glömma, jag köpte ju en madonna också på auktionen, för 40 kr blev den min. Satte ner den i väskan direkt och hade alldeles glömt bort den! Men här är den iallafall.

Auktion och en nymålad spegel

Hallspegeln före
Så här fin blev spegeln när jag målade den och skrev dit en vacker fransk text
Auktionsinköp

Har varit på auktion hela dagen idag. Det blev en Rosenthal kaffeservis i elva delar, några burkar och en bricka i plåt samt ett brunt höganäskrus. Kaffeservisen började jag ropa på men hade inte råd att gå högre, då ropade min snälla svärmor in den till mig. Hon är så himla snäll! :-)

Plåtburkarna fick efter noggrann rengöring ta plats i skafferiet och förvarar bland annat kakao, couscous och socker. I Höganäskruset ställde jag en del av våra köksredskap så nu är det inte längre översvämning i våra lådor! Fast det hade förstås varit ännu finare med bara träredskap och ett vackrare kök att ställa det i. Usch nu vill jag göra om vårt kök, kanske det är dags att köpa en trisslott och hålla tummarna...

Ett av mina måleriprojekt blev klart ikväll. Visar en före- och efterbild ovan av vår hallspegel.

Välkommen


Jag gjorde en "välkommen-planka" nu på morgonen.
Uppdatering
Så här gjorde jag välkommen-skylten:
Plankan är en bit furu som jag målat med ett varv vit snickerifärg. Texten har jag först skrivit ut på skrivaren och sedan lagt pappret på plankan och ritat/ristat in bokstäverna i plankan med en vass penna. Därefter fyllde jag i bokstäverna med en tuschpenna på fri hand. Sedan borrade jag bara två hål och trädde i ett hampasnöre.

lördag 2 augusti 2008

Ny skylt och nya handtag

Dessa handtag blir det till våra innerdörrar när vi målat dem

Jag tillverkade en skylt idag med texten "Mind the step". Den hänger vid ingången till sovrummet eftersom vi har ett trappsteg där.

Det var så himla kul att göra skyltar så jag har gjort en till som jag hängt över trappsteget in till sovrummet. Ska nog göra en välkommen skylt som vi kan ha på dörren också.
Visar också vilka handtag vi ska ha till våra furudörrar när vi målat dem vita. Längtar tills jag har raderat all furu härifrån... Just nu har vi alldeles för många furulister och furudörrar, men det kommer bli fint när allt det är vitt istället. Handtagen är inte de jag allra helst velat ha men jättefina för att bara kosta 89 kr per handtag. Den typ som jag egentligen velat ha kostar minst det tredubbla så det var priset som fick avgöra den här gången. De handtag vi har nu är i guld och furu så det ska bli skönt att slippa dem.

Somewhere over the rainbow...

Somewhere over the rainbow...
Ett av alla mina målningsprojekt i garaget
Vi har precis varit och fikat på mitt favoritställe Café Rävasten med Peters föräldrar. De har helt underbart gott hembakat fika och jättebra priser.
Igår roade jag mig med att måla en bräda och skriva en text på den, det var jättekul och blev riktigt fint, ska göra några till har jag tänkt. :-)
Tänkte också visa er däckstolarna som jag håller på att måla, de behöver dock några varv färg till innan de är helt klara. Jag ska ut i garaget nu och fortsätta måla.