lördag 31 maj 2008

Bloggtips!

Idag är jag och lillan på landet, vi hälsar på hos mina föräldrar, vi har sovit här inatt.
Vi har nyss varit ute en sväng med barnvagnen i det vackra vädret. Men just nu ligger lillan och tar sig en liten tupplur och senare ska jag och pappa ut och övningsköra lite. Peter jobbar hela helgen så jag tänkte att det kunde vara kul för mig och lillan att hälsa på. Och så får Peter lite tid för sig själv, det kan ju vara skönt att om inte annat få en hel natts ostörd sömn.

Jag har surfat runt lite bland olika bloggar och hittat lite nya mysiga bloggar som jag tänkte tipsa om:

Pientä ja Kaunista
S.M.I.L.E
My white cottage

Titta in själva och se vad ni tycker!

fredag 30 maj 2008

Vacker keramik


Titta på den här vackra keramiken från Nina Pärnerteg. Jag vill ha! Den är helt fantastisk. Säljs bland annat på webbutiken Alvas hus.

torsdag 29 maj 2008

Påspåsar

Jag har tillverkat lite "påspåsar", dvs förvaring för påsar.
PS. Bilden av flickan har jag ritat själv.

tisdag 27 maj 2008

Nya utemöbler och tygfrosseri!

Idag var vi en snabb sväng på Rusta och Jysk. Jag köpte 2 skålar och en bricka och några muffinsformar. Sen betalade vi våra utemöbler på Jysk, vi beställde hemleverans av dessa så de kommer på torsdag.

För övrigt har jag haft en körlektion idag och så skippade jag karateträningen för att det blev så stressigt, istället tog jag en rask långpromenad, men på torsdag blir det karate och det ser jag faktiskt fram emot!

Sen har jag hämtat ut tyger som jag beställt från Stoff och Stil. Det ser otroligt mycket ut på bilden men till mitt försvar kan jag säga att en del av tygerna är bara 0,25-0,5 meter av och ska användas till lapptäcken och andra småsaker. :-) Det gröna samt det rosa prickiga tyget är vaxduk och kommer bli jättefint på vårt nya verandabord respektive köksbord. Vårt köksbord i oljad ek har min sambo föresten slipat och oljat in ikväll. Det behövdes verkligen, vi gjorde nämligen inte det när vi köpte det vilket man egentligen ska göra...
Åh, vad det ska bli roligt att sy av de nya tygerna, jag har massor av idéer! Hihi!

Äntligen!


Jag har länge velat ha en jordglob och nu har jag äntligen hittat en! Köpte den på en loppis här i stan för en femtilapp. Tyckte jag var rätt så överkomligt.

Favoritsaker.se

Ikväll medverkade jag i Vårruset, vi sprang dock inte loppet utan gick runt i rask takt. Det var riktigt trevligt faktiskt, och jättemycket folk!

Visar några fina saker från Favoritsaker.se.
Men nu är det dags att borsta tänderna och gå och lägga sig. Jag är jättetrött...
/Kram Mia

söndag 25 maj 2008

Grattis till alla mammor på Mors dag!

Tänk, min allra första mors dag som mamma!
Dagen till ära visar jag en gammal bild på mig och min egen underbara mamma.

Ha en härlig söndag nu!

Kram Mia

fredag 23 maj 2008

En utmaning!

Hittade den här utmaningen hos Pysselprinsessan. Skickar den också vidare till alla som vill!

♥ När gick du upp idag? Klockan 9.
♥ Diamanter eller pärlor? Diamanter.
♥ Senaste filmen du såg på bio? Beck - Skarpt läge (tror jag...).
♥ Favorit TV - program? Twin Peaks är det absolut bästa jag vet, fast nu börjar det vara några år sen den visades för första gången. Man vet att man är gammal när en del yngre arbetskamrater aldrig hört talas om ens favoritprogram...
♥ Vad åt du till frukost? Bran Flakes med russin och mjölk.
♥ Vad är ditt andranamn? Anna och Evelina.
♥ Din favoritmat? Gillar mycket olika sorters mat, t ex "fyra små rätter", hemmagjord pizza, grillad lax, fransk potatissallad, pastasallad, osv...
♥ Vilken mat gillar du inte? Ärtsoppa, bruna bönor och fiskbullar.
♥ Vilken är din favorit - CD för tillfället? Kan inte komma på nån hel CD just nu, men en låt som jag gillar är What else is there? med Röyksopp.
♥ Vilken bil kör du? Jag övningskör i en gammal Volvo240 hemma och en BMW 3-serie på körskolan.
♥ Vilken är din favoritmacka? Mackorna de serverar på cafeet Rävasten; skinka, salami, brieost och tomat på hembakat lantbröd. Mums!
♥ Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Elakhet, missunsamhet och falskhet.
♥ Vilka är dina favoritkläder? Jeans och linne till vardags och gärna en fin klänning på fest.
♥ Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Oj, vad svårt det finns så många ställen, jag har alltid drömt om att få se Egyptens pyramider. Men jag säger ändå Nya Zeeland.
♥ Favoritklädmärke? Noa Noa.
♥ Var vill du dra dig tillbaka? Det skulle vara trevligt att få ägna dagarna åt skapande verksamhet, måla tavlor och pyssla i en lantligt vacker miljö.
♥ Favorit tid på dagen? När lillan har somnat...
♥ Var är du född? I Norrbotten.
♥ Vilken är din favoritsport att se på? Thaiboxning!
♥ Coca Cola eller Pepsi? Jag märker faktiskt ingen skillnad!
♥ Fotboll eller ishockey? Fotboll.
♥ Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Nattuggla.
♥ Pedikyr eller manikyr? Manikyr.
♥ Några spännande nyheter att berätta för oss? Kanske inte så spännande men jag ska vara med i Vårruset för första gången.
♥ Vad ville du bli när du var liten? Flygvärdinna och astronaut.
♥ Bästa barndomsminnet? Dofterna av raps, sommarblommor och potatis när man springer vid åkrarna och ängarna på slingrande små grusvägar och leker i gamla lador i ett område som numera tyvärr är bebyggt med en massa hus och asfaltsbelagda vägar.
♥ Varit i Afrika? Nej, jag skulle dock gärna åka dit.
♥ Nånsin rullat in någon i toapapper? Nej, det har jag inte.
♥ Varit med om en bilolycka? Nej, men jag har bevittnat en.
♥ Favoritdag i veckan? Fredag så klart!
♥ Favoritblommor? Orkidéer, olivträd, porslinsblommor (de doftar så underbart) och mårbackapelargonier.
♥ Favorit - snabbmatsrestaurant Sibylla eller kinamat? Kinamat.
♥ Äger du en cykel? Ja, en Diamondback mountainbike.
♥ Vem fick du senaste mailet från? Webbutiken Stoff och Stil.
♥ Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Jag använder inte kreditkort.
♥ Läggdags? Ungefär midnatt om jag inte jobbar, annars vid 22.30.
♥ Senaste personen du delade en middag med? Min älskling Peter.
♥ Vad sysslar du med just nu? Kollar in nya inlägg på Inredningsbloggar.
♥ Favoritfärg? Vit, beige, turkos. Och äppelgrön och ljusrosa och grå... Hmm jag har många favoritfärger men vill att basen ska vara vit och beige.
♥ Hur många tatueringar? Noll.

Till sist: Jag utmanar alla som vill!

Underbar keramik


Keramikern Anna Wrigstad Östberg designar underbara ting i porslin, stengods och lergods som verkligen väcker habegär. Jag tycker särskilt om koppen med blåa blommor och vacker text, den finns med olika texter och kan köpas på Russinnet för 379 kr. Bilderna ovan har jag lånat från Annas egen hemsida.

Självporträtt


Jag är så sugen på att rita eller måla någonting för det var så länge sedan, det senaste jag gjorde var tavlan till vardagsrummet, om ni minns. Jag var på konstutställning i förra veckan, mina vänner från konstföreningen hade vårsalong. Förra året hade jag bilder med där men inte nu så det kändes lite tråkigt. Det finns inte tid för att måla just nu, men jag ska försöka ta mig lite tid till att måla ikväll tror jag. Just nu sover lillan så jag har passat på att leka lite i Photoshop med en gammal bild jag gjort, ursprungligen är det ett självporträtt gjort i akvarellteknik, inte så likt dock.
Nu vaknade lillan!

Ha en bra dag!

torsdag 22 maj 2008

Dagens bloggtips...

Bild lånad från I ett litet hus

...är den härliga bloggen I ett litet hus. Jag kikade in där för första gången idag och man blir bara så inspirerad. Hon är jätteduktig på att pyssla, scrappa, virka, sy och måla. Hon säljer bland annat jättefina Madonnor. Jag vill gärna ha en sån.
En fantastisk pyssel- och inredningsblogg helt enkelt, titta in själva vettja!

Kram Mia

En ny barnvagn och ett boktips


Jag har precis beställt grejer från Babyland, det blev en paraplysulky och en liten Sverigebody. Det är nog väldigt bekvämt med en liten sulky särskilt när man ska gå på stan, den stora vagnen är jättebra till promenader men när man ska på stan, gå på fik eller titta i affärer kan det nog vara jättesmidigt med en liten sulky istället. Och just nu hade de kampanjpris, så sulkyn kostade bara 595 kr istället för ordinarie pris som är 1395 kr. Helt okej pris eller hur!

I förrgår fick jag boken jag beställt från Adlibris, Leilas bok A Piece of Cake. Underbara bakverk och jättevackra bilder. En bok jag verkligen kan rekommendera om ni gillar att baka! Jag är väldigt sugen på att testa göra cupcakes bland annat, jag tror nog att jag ska baka cupcakes på lillans ettårskalas i juli.

måndag 19 maj 2008

Lisa Rinnevuo

En av mina favoritkonstnärer är Lisa Rinnevuo. Ville visa er några bilder som hon gjort som jag tycker extra mycket om. Visst är de underbara!

Gudinna

Före målning

Efter målning


Nu har lillan somnat, och sambon är fortfarande på jobbet, han jobbar kväll idag. Skönt med en liten stund för sig själv. Jag ser på "Nytt läge" på TV3, men det är reklam just nu så jag passar på med ett kort inlägg. Jag har målat och "shabbat" min gamla gudinnastaty. Resultatet ses på bilderna ovan.
Ha en trevlig kväll!

lördag 17 maj 2008

Mias pysselhörna...

Idag har jag pysslat lite...

fredag 16 maj 2008

Jogging

Har varit ute och joggat nu ikväll, vad jobbigt det var, jag är ju så otroligt otränad. Jag mådde lite illa efteråt, och så fick jag lite ansträngningsastma, det är ganska kallt ute, bara några få plusgrader. Jogging är en riktig pina innan man kommit i form. Jag tror att det bara har hänt en enda sommar att jag varit i så pass god form att jag kunnat springa en mil och iallafall nästan njutit av det, och det var många år sedan...
Idag var jag på stan med en kompis, vi var och fikade och jag inhandlade lite nytt smink på Åhléns.

Karate och körlektioner

Igår hade jag karateträning, det var riktigt roligt, känns som att man börjar minnas saker igen. Det är lustigt med träning, man får ett sånt lyckorus efteråt, jag hade nästan glömt att det var så. Jag ångrar inte en sekund att jag satt igång att träna karate igen, det är superkul fast väldigt jobbigt. Och så är det skönt att komma hemifrån en stund och få lite egentid, det kan vara påfrestande att bara vara mamma 24 timmar om dygnet.
Nu har jag betalat in fakturan för mina 11 körlektioner, det gick på 4200kr, shit vad dyrt, och sen kanske det inte kommer räcka, jag har hittills tagit 4 lektioner men inte vet jag om jag kommer känna mig redo efter 7 till. Vi får väl se. Igår skulle jag egentligen ha min femte körlektion men min lärare ringde i sista stund och ställde in, hon hade blivit sjuk, så då hade man gått omkring och oroat sig i onödan. Nåja, jag ska köra på tisdag istället.

Sätter in en bild gjord av en mina favoritkonstnärer, Travis Charest.

onsdag 14 maj 2008

Träningsverk

Oj, vad jag har träningsverk idag, det var jobbigt bara att resa sig ur sängen och lillan känns tyngre än nånsin att bära omkring på... Det blir nog en promenad på en stund för att få lite värme i musklerna igen. Anledningen till träningsverken är att jag var på karateträning igår, det var länge sen sist och det kändes, jag blev helt slut på en gång men det var samtidigt skönt och man känner sig alltid så välkommen tillbaka. Jag hade även en körlektion igår, jag hatar att jag blir så nervös att jag gör en massa dumma fel. Morr! Jag vill ju ha mitt körkort NU!
Nu ska jag äta lite frukost.

Ha en bra dag!

måndag 12 maj 2008

Country by mail

Collage med bilder från Country by mail

Idag blir det lite inspirationsbilder med saker från butiken Country by mail. Nu ska jag se på Nytt läge. Ha en trevlig kväll alla!

söndag 11 maj 2008

Cafétips

Bilder ovan lånade från www.caferavasten.se
Igår blev det också en tur till det underbara caféet Rävasten. Om ni någonsin har vägarna förbi är det väl värt ett besök. Fantastisk lantlig miljö och helt underbart hembakat fika i stora bitar till mycket bra priser. Ett riktigt smultronställe!

En gammal dockvagn

Min gamla dockvagn
Igår var mina föräldrar förbi och hälsade på. De hade med sig den gamla dockvagnen som jag fyndat från deras förråd tidigare men som inte fick plats i bilen vid det tillfället. Visst är den söt!
Igår städade jag också i lillans rum, det har varit ett bombnedslag därinne länge nu. Jag har tänkt att det inte är nån vits att städa ordentligt innan vi köpt skåp och bokhylla för alla hennes grejer men nu kunde jag inte hålla mig, fick nån slags tillfällig vårenergi tror jag. Det blev faktiskt betydligt trevligare att vistas därinne nu.

lördag 10 maj 2008

Termosar

Igår hade jag min tredje körlektion och sedan var vi på Dollarstore och köpte bland annat två fina termosar som jag tänkte ha mest som prydnad för att de är så fina. Köpte även en plastback för lite leksaker som annars ligger runt golvet hela tiden. Tänkte köpa lite finare leksakslådor så småningom men den här blåa backen får duga så länge. Elise har blivit så duktig på att gå med sin gåvagn, det dröjer kanske inte så länge innan hon börjar springa omkring, min lilla bäbis!

På bilden visar jag mina plåtskyltar från Åhléns som jag köpte för nån vecka sen. Har dock inte hunnit hänga upp dem ännu, dörrarna ska nämligen målas först, de är i furu just nu och furu är inte mitt favoritmaterial om man säger så... I sommar SKA dörrarna målas! :-)

Igår började jag måla på barnstolen som jag fyndade från mina föräldrars förråd, visar hur den ser ut just nu, men den är inte färdig ännu. Glömde tyvärr ta en före-bild men den var mörkbrun tidigare.

Jag är så sugen på att handla tyger på Stoff och Stil, höll nästan på att skicka iväg en beställning igår men jag hejdade mig. Jag hade velat ha en prickig vaxduk i köket och på verandan, de har jättefina där men de var tyvärr slut i lager i ALLA färger. Typiskt!

Nu ska jag gå och äta lite frukost.


Ha en trevlig helg!

fredag 2 maj 2008

Grillpremiär

Nu var det länge sen jag bloggade. Har varit dålig både på att skriva inlägg och läsa era bloggar på ett tag. Det kan kanske ha nåt att göra med det fina vädret. Nu känns det som våren är på intåg på riktigt, fast om ni tittar på bilden ovan ser ni hur det ser ut på baksidan av vårt hus, en hel del snö kvar men det går iallafall åt rätt håll. På valborg hade vi några vänner på besök och hade grillpremiär, det blev hamburgare. Till efterrätt blev det den goda rabarberpajen som jag gjort tidigare. Det är härligt att få plocka fram utemöblerna och skura verandan. Utemöblerna ska dock bytas ut den här sommaren, eventuellt mot dessa.

Förra veckan fick föresten Elise sin andra tand!

Och så har jag hunnit med att pyssla lite också, jag har sytt ett tallriksunderlägg, som är nästan färdigt, det var bara det att snedslån tog slut när det var några centimeter kvar, irriterande eller hur! Min plan var att sy fem underlägg till men det var mycket jobb med att kvilta det hela och sen sy fast snedslåbandet, så vi får se...